Alfred Bosch : « Barcelona va esdevenir la capital del nou Estat català »

alfred bosch

Lire aussi cet article en Français en cliquant ici

El candidat d’ERC alcaldable per Barcelona Alfred Bosch va ser el convidat d’Equinox Ràdio Barcelona el dilluns 9 de març.

« Estem a prop de la Independència »

Alfred Bosch diputat al congres respon al diputat del parlament català de la CUP Fenández David, que havia cridat als candidats independentistes a no competir en els eleccions generals, amb l’argument que va ser elegit, « perquè els votants han triat ». A més, va dir que « l’independentisme català és a prop, i com a capità del vaixell independència ERC ha de ser l’últim a sortir de Madrid, per la qual cosa serà al Parlament d’Espanya fins a l’últim dia ». Com ERC és el soci de CiU al Parlament de Catalunya, alguns diuen que un acord similar podria fer-s’a l’Ajuntament de Barcelona. Però si Bosch fa un resultat electoral massa baix, podria fer perdre l’ajuntament a l’alcalde Xavier Trias. Bosch respon que no és la roda de recanvi de CiU i que « no són els polítics els que trien el consell de la ciutat, però els votants. »

« Al segle XXI, del discurs de l’estil de Jean Jaurès ja no són audibles, s’han de fer en 140 caràcters »

El candidat d’ERC va ser il·lustrat recentment mitjançant la comparació de Rajoy a « Darth Vader » i ha afegit que no era el pare dels catalans ». Ell assumeix plenament aquesta manera de fer política amb frases de xoc afirmant que « al segle XXI, els discurs de l’estil de Jean Jaurès ja no s’escoltan, s’han de fer en 140 caràcters » El candidat de l’Esquerra Republicana constantment amalgama independència i la justícia social reconeix que aquesta « no és la visió de tots els independèntistas, sinó només la del seu partit i que de fet un dia la Catalunya independent podria ser governat per una majoria de dreta liberal »

Alfred Bosch consideri necessari per donar els guanys de Barcelona directament a Barcelona, com els ingressos del Mobile World Congress, que nega l’egoisme davant les ciutats més pobres com Barcelona, dient que els barcelonins va haver de sentir els beneficis del turisme i i del negoci local.

« Hem de reformar la Guàrdia Urbana per mantenir la reputació que és mereix. »

Arran de les diverses controvèrsies que colpegen la Guàrdia Urbana, el lider d’ERC considera la reforma, que els agents han de passar un concurs per integrar la Policia Local, i que han de « parlar amb un major nombre d’idiomes per a una ciutat cosmopolita com Barcelona. »

« Vull restaurar l’ordre a Barcelona »

Al nivell del soroll i del turisme de borachos, Alfred Bosch diu que podem felicitar tota la feina de Xavier Trias excepte en aquest àmbit. El candidat republicà creu que Barcelona viu en una bombolla turística low-coast i que podria explotar en qualsevol moment. Ell advoca per un tancament directe i radical d’apartaments de vacances, una regulació dràstica d’obertures dels bares i diu que no podem organitzar festes als apartaments que no tenen llicències per fer-ho. En una diatriba que pot semblar molt de dreta per un candidat d’esquerra, Alfred Bosch diu que vol restaurar l’ordre a Barcelona, i assenyala que l’estricte compliment de la llei « no és ni dreta ni esquerra, és republicà perquè els treballadors han de poder dormir « 

En l’àmbit del transport públic que advoca per una programació nova i més personalitzat quota.

« Manuel Valls és part del 20% dels catalans que s’oposen a la independència. És el seu dret « 

Alfred Bosch va respondre en francès al president Hollande que havia classificat l’independentisme català en elpopulisme europeu, analitzant que « el moviment no és populista però popular ». Va aprofitar l’oportunitat per lliscar que vol Barcelona va esdevenir la capital del nou Estat català, i que un cop elegit faria una declaració en francès i en anglès per a l’atenció del món sobre el seu desig de construir el nou estat . (  és el que ha fet Artur Mes el 9N).

El lider d’ERC va aprofitar l’oportunitat per respondre al primer ministre francès, Manuel Valls : « Manuel Valls és un donis 20% dels catalans que s’oposen a la independència.És el seu dret «  Finalment A. Bosch compleix amb els vius francès a Barcelona i no a favor de la independència fent èmfasi que els valors de la República Francesa i la futura República català són la mateixa, i que « els catalans són diferents perquè són una mica francesos.

Escoltar l’entrevista d’Alfred Bosch a Equinox Ràdio Barcelona

 

Traducció per Ylenia Farrula

Recommandés pour vous

Accepter la politique de confidentialité. Accepter Lire plus

Normes légales