Le Calçot de Valls

On appelle calçots les pousses des oignons blancs totalement développées et replantées dans la terre. Ces pousses, en croissant, se couvrent de terre, ce qui blanchit sa base, laquelle est la partie consommable.

Description: Oignons Allium L. de variété blanche grande tardive de Lérida.

Zone: Cantons de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonès et el Baix Penedès.

Infos : igpcalcotdevalls.cat


EN CATALAN

CALÇOT DE VALLS (IGP)

Es denomina calçot a cadascun dels brots d’una ceba blanca totalment desenvolupada i que ha estat replantada al terreny. Aquests brots, a mesura que van creixent, es van calçant, és a dir, es cobreixen els costats de terra per blanquejar la seva base, que és la part que es consumeix.

Descripció: Són cebes procedents d’Allium cepa L. de la varietat blanca gran tardana de Lleida.

Zona: Comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Tarragonèsi el Baix Penedès.

PUBLI-INFO

Recommandé pour vous

medecin français à Barcelone