Le Coq du Penedès

par Rédac Equinox

Le moment de l’année le plus important pour le Coq du Penedès est la foire annuelle de Vilafranca del Penedès qui se tient depuis le XIIe siècle. C’est un produit historiquement lié à la région du Penedès et à sa tradition viticole. L’alimentation actuelle du Coq du Penedès respecte cette tradition avec un régime pour l’animal à base de raisins. 

Description : Viande de volaille de variété du Penedès noire améliorée par la race Penedès traditionnelle. La viande est ferme et juteuse. Il s’agit d’élevages à la croissance lente et très rustique.

Zone : la zone historique du Penedès qui inclut l’Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf et quelques communes de l’Anoia et l’Alt Camp.

Infos : galldelpenedes.cat


EN CATALAN

GALL DEL PENEDÈS (IGP)

El moment de l’any més important pel Gall del Penedès és la fira que se celebra anualment a Vilafranca del Penedès des del s. XII, primer coneguda com a Fira del Penedès, després Fira de Sant Tomàs i actualment Fira del Gall. És un producte històricament vinculat al Penedès i a la seva tradició vitivinícola. L’alimentació actual del Gall del Penedès IGP entronca amb aquesta tradició ja que la dieta dels animals inclou granet de raïm.

Descripció: Carn fresca de pollastre de la varietat Penedesenca negra millorada de la raça Penedesenca tradicional. Les canals són rogenques i la carn és ferma i sucosa. Es tracta d’una au de creixement lent i molt rústica.

Zona: Correspon a l’àmbit històric del Penedès, que actualment s’estén per les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i alguns municipis de l’Anoia i l’Alt Camp.

PUBLI-INFO

Recommandés pour vous

Accepter la politique de confidentialité. Accepter Lire plus

Normes légales