Le Riz du Delta de l’Ebre

par Rédac Equinox

Le climat, la salinité et la hauteur de la nappe fréatique ont favorisé la culture du riz comme la monoculture traditionnelle du Delta de l’Ebre. 

Description: Riz blanc de catégorie extra de variétés bahia, tebre, fonsa, bombe, montsianell et gleva. Toutes ont une grande concentration en amidon au centre du grain, dit “perle”, responsable de l’absorption des saveurs du reste des ingrédients qui accompagnent le riz durant la cuisson.

Zone: Delta du Ebre formé par les cantons du Baix Ebre et du Montsià.

Infos : do-deltadelebre.com


EN CATALAN

ARRÒS DEL DELTA DEL EBRE (DOP)

Les característiques edafoclimàtiques, la salinitat i l’alçada de la capa freàtica fan que el cultiu de l’arròs sigui el monocultiu tradicional del Delta de l’Ebre.

Descripció: Arròs blanc de categoria extra de les varietats bahia, tebre, fonsa, bomba, montsianell i gleva. Totes tenen una alta concentració de midó en el centre del gra, dit “perlat”, que és el responsable de l’absorció dels sabors de la resta d’ingredients que acompanyen l’arròs durant la cocció.

Zona: Àmbit geogràfic del delta de l’Ebre format per municipis del Baix Ebre i del Montsià.

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