Le Touron d’Agramunt

par Rédac Equinox

Les premiers écrits parlant de la tradition du touron d’Agramunt remontent à la fin du XVIIIe siècle mais il est difficile de vraiment la dater à cause de la destruction des archives de la ville durant la Guerre d’indépendance espagnole.

Description : Tourons d’amandes ou noisettes avec des fruits secs. Texture irrégulière, pâte dure avec des porosités qui permettent de la casser sans effort. Le plus typique et traditionnel est le touron aux noisettes.

Zone : Agramunt, dans le canton d’Urgell.

Infosigp-torrodagramunt.com


EN CATALAN

TORRÓ D’AGRAMUNT (IGP)

L’activitat torronaire d’Agramunt està documentada des de finals dels s.XVIII, fet que indica que en aquells moments ja era una tradició. És difícil establir les dates més antigues a causa de la destrucció dels arxius de la vil·la durant la Guerra del francès. És per aquest motiu que es diu que la tradició torronaire d’Agramunt és d’origen desconegut.

Descripció: Són torrons d’avellanes o ametlles amb els fruits secs sencers. Els caracteritza la textura irregular, tosca, amb porositats i de pasta dura però que es trenca sense esforç. El més típic i tradicional dels torrons d’Agramunt és el d’avellanes. Es pot trobar en la tan característica forma de tauleta rodona, però també en porcions rectangulars.

Zona: Agramunt, a la comarca de l’Urgell.

PUBLI-INFO

Recommandés pour vous

Accepter la politique de confidentialité. Accepter Lire plus

Normes légales