Le Veau des Pyrénées catalanes

par Rédac Equinox

C’est une dénomination d’origine transfrontalière qui inclut les Pyrénées catalanes des deux côtés de la frontière. 

Description: Viande de veau des races rustiques Brune des Pyrénées, Aubrac ou Gasconne, ou issues du croisement avec des Blondes d’Aquitaine, Charolaises ou Limousines. Veaux élevés avec leur mère au moins quatre mois, sacrifiés entre 8 et 12 mois.

Zone: l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, Berguedà, la Cerdagne, la Garrotxa, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès, Ripollès et la Val d’Aran. Les communes de montagne de l’Alt Empordà (3), el Bages (8), la Noguera (8), Osona (39) et el Pla de l’Estany (1). Egalement en Catalogne Nord (Pyrénées-Orientales et une partie de l’Aude).

Infos : vedellapirineus.cat


EN CATALAN

VEDELLA DELS PIRINEUS CATALANS (IGP)

És una IGP transfronterera amb França que inclou el Pirineu català d’ambdós costats de la frontera. Ha estat de les primeres IGP transfrontereres en tramitar-se en tota la Unió Europea.

Descripció: Carn de vacum d’animals de les races rústiques Bruna dels Pirineus, Aubrac o Gasconne, o de l’encreuament de les mares d’aquestes races amb mascles de les races Xarolesa, Llemusina o Blonde d’Aquitània. Els vedells són criats en règim extensiu amb la mare durant com a mínim els primers 4 mesos de vida. Són sacrificats entre els 8 i els 12 mesos d’edat. La carn és d’un color que va del rosat
al vermell brillant. El color del greix va del blanc al crema. Cal assenyalar que també està reconeguda una segona IGP transfronterera en la mateixa zona geogràfica, la Rosée dels Pirineus Catalans (IGP), per vedells no deslletats i sacrificats entre els 5 i els 8 mesos de vida. Tanmateix, actualment en el nostre territori no se’n produeix.

Zona: Les comarques de muntanya: l’Alta Ribagorça, l’Alt Urgell, el Berguedà, la Cerdanya, la Garrotxa, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès, el Ripollès i la Val d’Aran. I els municipis de muntanya de l’Alt Empordà (3), el Bages (8), la Noguera (8), Osona (39) i el Pla de l’Estany (1). També els municipis francesos dels Departaments dels Pirineus Orientals i de l’Aude corresponents a la Catalunya nord.

PUBLI-INFO

Recommandés pour vous

Accepter la politique de confidentialité. Accepter Lire plus

Normes légales