L’Huile de Siurana

Par Rédac Equinox
huile dolive

Voici l’une des dénominations d’origine protégées les plus anciennes et les plus prestigieuses, créée à la fin des années 70. C’est la DOP et IGP catalane avec le plus de producteurs et de surface cultivée.

Description : Huile d’olive vierge extra de la variété arbequina (≥90%), avec possibilité de rojal et morruda).

Zone : Les cantons de l’Alt Camp,  Baix Camp, Baix Penedès, Priorat,  Tarragonès et une grande partie de la Ribera d’Ebre.

Infossiurana.info


EN CATALAN

SIURANA (DOP)

Es tracta d’una denominació d’origen protegida de les més antigues i molt prestigiosa creada a finals de la dècada dels anys setanta. És la indicació geogràfica (DOP i IGP) catalana amb més productors i de les de major superfície cultivada.

Descripció: Oli d’oliva verge extra de la varietat arbequina (≥90%) (també hi pot haver presència de rojal i morruda). Es diferencien dos tipus d’oli segons el moment de la collita. A l’inici, són olis verdosos afruitats, amb cos i sabor ametllat amarg. A mesura que avança la recol·lecció, passen a ser grocs, més dolços i fluids.

Zona: Les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, el Priorat, el Tarragonès i gran part de la Ribera d’Ebre.

PUBLI-INFO

Recommandé pour vous