L’Huile du Baix Ebre-Montsià

Le Baix Ebre et le Montsià sont deux des territoires catalans les plus emblématiques de la production d’huile, et ceux qui abritent les oliviers les plus anciens de Catalogne, dont des arbres millénaires.

Description : Huile d’olive vierge extra de 3 variétés autochtones, la morruda (ou morrut), la sévillane et la farga. Avec beaucoup de goût, légèrement picante et très aromatique. Saveur fruitée en début de saison et plus douce à mesure que la saison avance.

Zone : Baix Ebre et Montsià.

Infosacobem.com


EN CATALAN

OLI DEL BAIX EBRE-MONTSIÀ (DOP)

El Baix Ebre i el Montsià són dues de les comarques amb més tradició oleícola de Catalunya i on s’hi troben les plantacions d’oliveres més antigues de Catalunya, amb presència d’arbres mil·lenaris en molts indrets.

Descripció: Olis d’oliva verge extra de 3 varietats autòctones, la morruda (o morrut), la sevillana i la farga. Són olis de color que va des del groc-verdós al groc-daurat segons l’època de collita i de la situació geogràfica dins de la zona de producció. Gustosos (picants, astringents mitjanament amargs) i molt aromàtics (rics en aromes secundàries, de tipus verd), sabor afruitat al principi de la campanya i lleugerament dolç a mesura que aquesta avança.

Zona: Baix Ebre i Montsià.

PUBLI-INFO

medecin français à Barcelone

Recommandé pour vous