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Fromage de l’Alt Urgell et de Cerdagne

Son origine est liée à une épidémie qui a dévasté les vignes au début du XXe siècle, alors qu’il s’agissait de la principale culture à l’époque. L’économie locale s’est alors réorientée vers la production laitière.

Description: fromage au lat de vache, vieilli, de pâte pressée non cuite. Il est d’écorce naturelle marron claire et la pâte est de couleur crème ou ivoire. Sa texture est tendre et crémeuse.

Zone: Cantons de l’Alt Urgell et la Cerdagne.

Infos : dop-alturgell-cerdanya.com


EN CATALAN

FORMATGE DE L’ALT URGELL I LA CERDANYA (DOP)

El seu origen està relacionat amb la plaga de la fil·loxera que, a començament del s. XX, va afectar la vinya, el principal conreu de la zona. Aleshores, l’economia local es va reorientar en part cap a la producció ramadera i lletera.

Descripció: Formatge de llet de vaca frisona, madurat, de pasta premsada no cuita. És d’escorça natural marró clar i la pasta és de color crema o marfil. La seva textura és tendra i cremosa.

Zona: Comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya.

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