La Llonganissa de Vic

Cela fait des années que Vic et la llonganisa sont liées, et avec le temps, cette alliance s’est transformée en un petit trésor. La réputation de la Llonganissa vient de loin, et apparaissait déjà dans des écrits du XIXe siècle. C’est le fruit d’une tradition séculaire et des conditions climatiques particulières de la Plaine de Vic. 

Description : Charcuterie traditionnelle de Catalogne élaborée avec de la viande de porc et du lard. Son aspect extérieur est cylindrique et blanchi qui avec le temps acquiert une tonalité marron violacée.

Zone : La Plaine de Vic et le canton d’Osona formé de 28 communes.

Infos : llonganissadevic.cat


EN CATALAN

LLONGANISSA DE VIC (IGP)

Vic i la llonganissa fa anys que van junts com el nom i el cognom de les grans famílies, i amb el temps s’han convertit en un petit tresor. La reputació de la Llonganissa de Vic ve de lluny, i especialment a partir del s. XIX queda palesa en diversos escrits. És el fruit del binomi entre la tradició secular i les particulars condicions ambientals de la Plana.

Descripció: Embotit tradicional de Catalunya elaborat amb carn magra de porc i cansalada que pertany al grup dels embotits crus/curats. El seu aspecte exterior és cilíndric, recte i blanquinós que amb el temps adquireix una tonalitat marró violàcia. En l’interior, el tall permet identificar clarament els daus de cansalada i el pebre en gra.

Zona: La Plana de Vic, a la comarca d’Osona, formada per 28 municipis.

PUBLI-INFO

medecin français à Barcelone

Recommandé pour vous