Le Pain de Campagne catalan

Par Rédac Equinox
Rompiendo pan final dos versiones 20170348

Le pain de campagne, élément indispensable de la gastronomie catalane, est la spécialité la plus représentative de la boulangerie locale. Génération après génération, les boulangers ont fidèlement conservé la manière de l’élaborer.

Description : Pain traditionnel de fermentation longue, aspect rustique, rond, croûte de couleur grillée et croustillante, mie tendre. Réalisé à la main.

Infospadepagescatala.org


EN CATALAN

PA DE PAGÈS CATALÀ

El pa de pagès, element imprescindible en la gastronomia catalana, és l’especialitat més representativa de la forneria de casa nostra. Generació rere generació, els forners han conservat fidelment la manera d’elaborar-lo. Com, per exemple, el control de la cocció i el paper que juga l’addició de vapor que acaba de definir l’aspecte visual de la crosta.

Descripció: Pa tradicional de fermentació llarga, aspecte rústic, rodó, crosta de color torrat, gruixuda i cruixent, i molla tendra amb alveolat gran. El format es realitza de forma manual. És un pa de gran aroma i sabor, amb certa acidesa, que manté la sensació de frescor i una textura agradable passades 8 o 9 hores.

Zona: Tot Catalunya

PUBLI-INFO

Recommandé pour vous