L’Huile de l’Empordà

Selon des sources historiques et des découvertes archéologiques, la culture de l’olivier et la production d’huile d’olive se pratiquent depuis plus de 2500 ans. Dans la région de l’Empordà, on a pu l’associer archéologiquement aux civilisations grecques et romaines. La zone d’Empúries pourrait même avoir été fournisseur d’huile pour Athènes.

Description : Huile d’olive vierge extra de 3 variétés autochtones et exclusives de la zone de dénomination d’origine (argudell, curivell et llei de Cadaqués) et d’une variété traditionnelle (arbequina) qui se cultivent dans la région depuis plus d’un siècle.

Zone : Cantons de l’Alt Empordà et Baix Empordà, 3 communes limitrophes du Pla de l’Estany et 5 communes du Gironès.

Infos : oliemporda.cat


EN CATALAN

OLI DE L’EMPORDÀ (DOP)

Segons les fonts històriques i diverses excavacions arqueològiques portades a terme, el cultiu de l’olivera i la producció d’oli d’oliva es coneix des de fa més de 2.500 anys. A l’Empordà s’ha pogut associar arqueològicament a les civilitzacions grega i romana. Fins i tot es diu que la zona d’Empúries podria haver estat proveïdora d’Atenes.

Descripció: Oli d’oliva verge extra de 3 varietats autòctones i exclusives de la zona de la DOP (argudell, curivell i llei de Cadaqués) i una de tradicional (arbequina) que es cultiva a la zona des de fa més d’un segle. La varietat argudell és la majoritària i la que dona la personalitat a l’oli. Són olis que varien d’un color groc palla a verd. Són equilibrats de fruitat verd d’intensitat mitjana, i presenten en boca un amarg i picant de tipus mitjà. Entre d’altres descriptors secundaris, presenten aromes que normalment recorden a
l’herba acabada de tallar i/o a nous.

Zona: Les comarques de l’Alt Empordà i el Baix Empordà, 3 municipis limítrofs del Pla de l’Estany i 5 municipis del Gironès.

PUBLI-INFO

Recommandé pour vous

medecin français à Barcelone