L’Huile de Terra Alta

En zone de dénomination d’origine, l’olivier a non seulement une importance économique et productive mais aussi une grande importance au sein du paysage. L’extension de sa culture en Catalogne, et particulièrement dans le canton de la Terra Alta, est due aux arabes. 

Description: Huile d’olive vierge extra obtenue avec les variétés  empeltre, morruda, farga et arbequina, l’empeltre étant la principale et celle qui donne la personnalité à l’huile. Connotations aromatiques qui rappellent l’amande ou la noix.

Zone: Canton de la Terra Alta et 3 communes de la Ribera d’Ebre.

Infosdopoliterraalta.com


EN CATALAN

OLI DE LA TERRA ALTA (DOP)

A la zona de la DOP, l’olivera té no només una importància econòmica i productiva sinó també una gran rellevància paisatgística. L’extensió del cultiu de l’olivera a Catalunya, i particularment a la comarca de la Terra Alta, s’ha d’atribuir als àrabs. Tant és així que la paraula ‘almàssera’ és una clara referència a aquest origen.

Descripció: Oli d’oliva verge extra obtingut de les varietats empeltre, morruda, farga i arbequina, sent l’empeltre la principal i que dona personalitat a l’oli. A principi de campanya són olis verds o groc verdosos de gust afruitat que, a mida que avança, esdevenen grocs amb matisos que van del groc pàl·lid al groc “or vell” i un gust lleugerament dolç. Presenten connotacions aromàtiques que recorden a l’ametlla i/o a la nou.

Zona: Comarca de la Terra Alta i 3 municipis de la Ribera d’Ebre.

PUBLI-INFO

Recommandé pour vous

medecin français à Barcelone