Les Huiles des Garrigues

Les premiers produits à obtenir une dénomination d’origine dans la région ont été les huiles de la zone Les Garrigues. La DOP Les Garrigues est ainsi la plus ancienne dénomination d’origine d’Espagne. Elle a été créée en 1975 sous le nom de Borges Blanques. 

Description : Huile d’olive vierge extra de variété arbequina (≥90%) et verdiell. L’olive arbequina est celle qui donne la personnalité à l’huile de la DOP.

Zone : Canton de Les Garrigues et communes du sud de Segrià et de l’Urgell.

Infos : olidoplesgarrigues.com


EN CATALAN

LES GARRIGUES (DOP)

Els olis s’adapten molt bé al sistema de denominacions d’origen que va néixer per protegir i identificar vins. És per aquest motiu que els primers productes agroalimentaris no vínics, en ser emparats per una DOP, van ser olis d’oliva. En concret, els precursors van ser els olis de la zona de Les Garrigues. La DOP Les Garrigues és la denominació més antiga d’Espanya. Es va crear l’any 1975, amb el nom de Borges Blanques.

Descripció: Oli d’oliva verge extra de les varietats arbequina (≥90%) i verdiell. L’oliva arbequina és la que dona personalitat a l’oli de la DOP. Els olis del començament de la collita són afruitats, de color verdós, amb més cos i sabor ametllat amarg. A mesura que la recol·lecció avança, se n’obtenen olis de color groc, més fluids i de sabor dolç.

Zona: Comarca de Les Garrigues i municipis del sud del Segrià i l’Urgell.

PUBLI-INFO

medecin français à Barcelone

Recommandé pour vous